Allmänt om fåglar: Var är fåglarna?

2019-01-01 09:29:41, Marcus
Det kan finnas olika anledningar till att det inte är någon fart på fågelmatningar. En anledning kan vara att fåglarna helt enkelt inte behöver besöka matning, för att dom hittar mat ändå. Mycket snö och sträng kyla brukar ge ökat aktivitet vid fågelmatningar eftersom fåglarna får svårare att hitta mat och behöver mer mat för att hålla värmen. Tvärt om blir det ofta vid mildare väder. Det kan även bero på att fåglarna dragit sig vidare. Även fast talgoxe och blåmes inte räknas som några flyttfåglar så förrkommer ibland invasionsrörelser vilket betyder att stora delar av mesarna kan få för sig att söka sig söder ut en vinter. Sedan är tex domherren en utpräglad invasionsfågel vintertid i sverige vilket betyder att dom vissa år kan vara överallt i stora antal för att sedan vara ganska enstaka.

2018-12-31 19:10:07, Åke
Var är alla fåglar, har haft mängder av fåglar vid mina fågelbord, har sex olika matningar, men inga fåglar. Har fyra sorters mat ink talgbollar. Fåglarna har varit borta i 3 veckor nu.

2019-04-05 11:26:18, kicki
Undrar desamma här i medelpad, sen förra året har det inte funnits några talgoxar alls till denna dag endast större fåglar som kråka och kajor men inga småfåglar, utom en enda stackare av sindensvansarna, som annars brukar finnas en skara av dem här där jag bor, men nu bara en ensam har hållit till här i trädet utanför fönstret. Men många fåglar frös nog tyvärr ihjäl förra året och annat vilt då det blev ovanligt kallt, annars skulle man som brukligt höra dom i början av nyåret när dom börjar häcka.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Var är fåglarna?

Tillbaka till kategorin: Allmänt om fåglar

Fågelkameror - livesändning

Klicka på "Play"-knappen för att starta livesändningen:
Spelande tjädertupp
Kattuggla i holk
Fiskgjuse 1
Svart stork
Gråhäger
Fiskgjuse 2
Mindre skrikörn

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet. E-post till webbansvarig, använd kontaktformuläret.

© 2010-2019 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve