Allmänt om fåglar: Var är fåglarna?

2019-01-01 09:29:41, Marcus
Det kan finnas olika anledningar till att det inte är någon fart på fågelmatningar. En anledning kan vara att fåglarna helt enkelt inte behöver besöka matning, för att dom hittar mat ändå. Mycket snö och sträng kyla brukar ge ökat aktivitet vid fågelmatningar eftersom fåglarna får svårare att hitta mat och behöver mer mat för att hålla värmen. Tvärt om blir det ofta vid mildare väder. Det kan även bero på att fåglarna dragit sig vidare. Även fast talgoxe och blåmes inte räknas som några flyttfåglar så förrkommer ibland invasionsrörelser vilket betyder att stora delar av mesarna kan få för sig att söka sig söder ut en vinter. Sedan är tex domherren en utpräglad invasionsfågel vintertid i sverige vilket betyder att dom vissa år kan vara överallt i stora antal för att sedan vara ganska enstaka.

2018-12-31 19:10:07, Åke
Var är alla fåglar, har haft mängder av fåglar vid mina fågelbord, har sex olika matningar, men inga fåglar. Har fyra sorters mat ink talgbollar. Fåglarna har varit borta i 3 veckor nu.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Var är fåglarna?

Tillbaka till kategorin: Allmänt om fåglar

Extra sida

Nu under hösten och vintern finns det kanske tid att snickra ihop lite holkar
Du kan få några tips här på: Fågelholkar

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet. E-post till webbansvarig, använd kontaktformuläret.

© 2010-2019 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve