Vilken fågel?: Vilken fågel såg jag?

2017-10-25 15:29:01, Malin Lindqvist
Tack för ditt svar Ulf. Ja kanske det stämmer, men jag uppfattade den som helt brun, lite mörkare brun och vad jag kommer ihåg så såg de röda fälten ut som två konor (avlånga trianglar) liksom. Men det som stod beskrivet om hur de beter sig, stämmer ju bra. Men jag ska ut och kika mera och ta telefon eller kamera med mig och se om jag kan få en bild att jämföra med. Tack igen för din hjälp.

2017-10-24 19:26:17, Malin Lindqvist
Hej. Såg en (för mig) ovanlig fågel i skogen idag, snälla finns det någon som kan hjälpa mig med vad det var för någon för jag hittar ingen sådan i min fågelbok eller på nätet. Den var storleksmässigt som en stare ungefär, eller kanske något större. Helt brun med en svart ”kalott” på huvudet, och på ryggen så hade den två rödaktiga eller rödbruna fält i triangelform. Som gick ungefär från nedre vingfästet och ner över stjärtfjädrarna. Buken var också rödaktig, om jag inte minns fel. Den var väldigt sällskaplig för den hoppade från träd till träd en bra stund och kikade på mig innan den flög vidare. Hade tyvärr ingen telefon med mig så jag har inget kort. Men det var i en jämtländsk barrskog. Finns det någon som vet?

2017-10-25 00:23:33, ulf
Om du söker på lavskrika. Tycker du att det stämmer ungefär hur du uppfattade fågeln? Lavskrikan är sällskaplig och söker gärna kontakt med människan.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Vilken fågel såg jag?

Tillbaka till kategorin: Vilken fågel?

Extra sida

Nu under hösten och vintern finns det kanske tid att snickra ihop lite holkar
Du kan få några tips här på: Fågelholkar

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet. E-post till webbansvarig, använd kontaktformuläret.

© 2010-2018 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve