Vilken fågel?: Vilken fågel på norska fjället

2018-12-02 06:53:47, Marcus
Sävsparv stämmer bra på den andra ungen.

2018-11-30 09:43:34, Kim Larsson
Åh tack så mycket! Jag såg flera Berglärkor runt omkring där men de vuxna som är lite lättare att känna igen! :) Roligt, för den här har verkligen förbryllat mig! Du kanske kan hjälpa mig med en unge till, såg den på samma resa men nere vid forsen! Sävsparv tänker jag men är allt annat än säker! Tack så mycket!

2018-11-29 13:35:10, Kim Larsson
Hej, Tyvärr dålig bild, men chansar, kanske någon kan hjälpa mig. Denna lilla fågel flög upp framför mig i somras när jag vandrade på fjället vid Valdresflya i Norge. Det var i början av juli, så kanske en ungfågel. Det hade varit roligt att veta vad för sort det är! Tack så mycket för hjälpen!

2018-11-29 21:11:21, Marcus
Verkligen kul fågel du fått på bild! Vid första anblick så är den för mig helt främmande, men det är tydligt att det är en lärka och att den är juvenil. Att du sedan skriver att du fotat den i fjällen gör det rätt enkelt. Det är en nyligen flygfärdig berglärka. Hade denna bild varit tagen i södra sverige hade nog många fågelskådare fått klia sig i huvet. Få fågelböcker visar hur en berglärka ser ut som ung, kanske eftersom dom rätt sällan ses i sverige.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Vilken fågel på norska fjället

Tillbaka till kategorin: Vilken fågel?

Holkar och fågelmatning

Här nedan kan du få lite information hur du snickrar ihop en fågelholk samt tips på vinterfågelmatning:
Fågelholkar

Vinterfågelmatning

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet. E-post till webbansvarig, använd kontaktformuläret.

© 2010-2019 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve