Vinterfågelmatning: Vinterfåglar

2019-01-27 11:39:58, Kerstin Nilsson
Hej. I år har vi haft ovanligt ont om fåglar vid fågelbord, talgbollar mm. Bara gulsparvar och koltrastar har det varit gott om. Undrar vad orsaken kan vara? Bor i Skåne

2019-01-30 15:11:26, Marcus
Även jag har dåligt med framförallt mesar i år utanför gävle. Även fast tex talgoxe, blåmes och domherre räknas till stannfåglarna så rör dom på sig en hel del vissa år. Speciellt blåmes men även talgoxe lämnar landet i mycket stora antal vissa år, vilket kan beskådas vid tex falsterbo fågelstation. Det hänger troligen ihop med tillgången på mesarnas naturliga mat, björkfrön mm. Ett år med dåligt med frön kan en stor andel mesar välja att flyga ner till europa under vintern, för att sedan återvända på vårkanten. Det samma gäller när domherrar, korsnäbbar och tallbitar från finland och ryssland får dåligt med sin mat, så kan dom välla in till sverige i stora antal, fast dom annars är stannfåglar.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Vinterfåglar

Tillbaka till kategorin: Vinterfågelmatning

Holkar och fågelmatning

Här nedan kan du få lite information hur du snickrar ihop en fågelholk samt tips på vinterfågelmatning:
Fågelholkar

Vinterfågelmatning

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet. E-post till webbansvarig, använd kontaktformuläret.

© 2010-2019 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve