Allmänt om fåglar: Ensam fågelunge på marken

2018-08-04 21:55:34, Marcus
Som Steve skriver ska man utgå från att fågelungen ska vara där den är och inte är övergiven. Fler fåglar dör i onödan för att folk tar med dom hem än för att dom blir lämnade där dom ligger. Just detta fall är dock ett undantag. Fågeln är en duvunge, troligen en ringduva, och den har fallit ur boet alldeles för tidigt. Dom hoppar ofta ur innan dom kan flyga, men denna har inte ens fjädrar att hålla värme med om det blir kyligt på natten, och det är väldigt tveksamt om den klarar sig där den ligger. Att fågelungar dör pga att dom blåst ur boet är ju naturligt, och troligen blir den mat till någon lycklig räv eller liknande.

2018-07-31 19:59:16, Sebastian
Gick på promenad när jag hörde denna lilla filur pipa. 1) Vad är det för fågel? 2) Har den ramlat ur boet? (såg inget bo) 3) Kan man göra något för den?

2018-08-01 08:44:04, Steve
Svårt med fågelungar att se vad det är för art. Vad det gäller att hkälpa eller ta hand om fågelungar eller annat vilt så är svaret alltid det samma, lämna dem ifred! Undantag gäller enbart utbildade viltvårdare.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Ensam fågelunge på marken

Tillbaka till kategorin: Allmänt om fåglar

Jämför några av våra vanligaste fåglar

Sveriges mesar
Sveriges trastar
Sveriges finkar

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2024 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve