Allmänt om fåglar: Björktrast bo

2019-06-03 12:03:06, Lars
Hej ! Vi har ett Björktrastbo med ägg där vi tidigare observerat en ruvande Björktrast. Nu har hon inte synts till på ett par dagar och äggen har inte kläckts. Vi har observerat en björktrast som varit vid boet men inte lagt sig ner för att ruva (så vi har antagit att detta varit hanen) Mina frågor blir: Kan en björktrast överge sitt bo? Eller ska vi anta att hon har råkat ut för en "olycka". Är det något annat man kan göra? eller är denna kull förlorad? Kan en annan fågel ta över boet? PS. helt novis om fåglar.

2019-06-04 16:24:00, Marcus
Hos trastarna är det endast honan som ruvar så om hon slutar ruva dör äggen. Dock så börjar hon inte ruva förns hela kullen är lagd, alltså kan man se henne snabbt vid boet någon gång per dag under en veckas tid. När hon är nöjd börjar hon ruva och äggen börjar utvecklas samtidigt. Avbryts det sedan så äggen kallnar är kullen förlorad. Honan kan mycket väl ha tagits av rovfågel eller dyligt, men alla fåglar kan även överge sitt bo om dom utsätts för för mycket störning från tex människor. I så fall kommer hon påbörja en ny kull på annat ställe.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Björktrast bo

Tillbaka till kategorin: Allmänt om fåglar

Bygga fågelholkar

Nu till hösten är det lämpligt att snickra ihop fågelholkar inför nästa år.
Här en sida som kan vara till hjälp: Holksidan

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2021 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve