Allmänt om fåglar: Stenknäck

2020-01-04 18:38:46, Steve
Troligtvis så ser den sig själv i fönstrets spegelbild och vill jag bort en inkräktare. För att undvika fåglar att se sin spegelbild i fönster så kan du kanske tända en lampa i fönstret. Kanske en adventsljusstake nu vid den här tiden. Detta beteendet är bara tillfälligt så länge den vill äta av videgranen.

2020-01-04 13:36:52, Cathrine Löfgren
Vi bor i ett villaområde med uppvuxna trädgårdar. Här har vi bott sedan mitten av 1980-talet och har aldrig varit med om något liknande. Sedan början av december 2019 har vi en Stenknäck (troligen en hane) som i stort sett varje dag kommer och sätter sig i en Idegran med intorkade bär. Idegranen står ca 2 – 3 meter framför ett antal fönster i västerläge. Den äter lite av bären men inte så mycket. När den har ätit börjar den attackera våra fönster den flaxar framför och dunkar i fönstren med näbben. Det är ljudliga dunkar. Detta är medvetet då den håller på med detta från morgon till eftermiddag så länge som det är ljust. Första gången vi märkte detta trodde vi att den hade flugit in i fönstret av misstag. Kan någon förklara varför den gör så här? Hur får vi den att sluta att attackera våra fönster?

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Stenknäck

Tillbaka till kategorin: Allmänt om fåglar

Se fåglar i direktsändning

Mindre skrikörn - Lettland
Tornseglare - Lettland
Svart stork - Estland
Biätare - England
Fjälluggla - Alaska


Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2022 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve