Allmänt om fåglar: Kungsfasan i norra Skåne

2020-05-25 09:30:49, Marcus
Fasaner sätt ju ut för att jägare ska ha något att skjuta på. Ibland sätts det ut andra arter av fasaner, för jakt eller som trevligt inslag på bondgården. Kungsfasaner förekommer, och jag har själv stött på guldfasan en gång.

2020-05-22 15:12:25, Jan
Tack för info. Då är det sannolikt ett par rymmare, hittade ett par artiklar på nätet om att det setts tidigare i trakten.

2020-05-22 10:58:05, steve
Kungsfasaner kan finnas men då har de rymt från någon uppfödare. De finns inte naturligt i Sverige. Även vår vanliga fasan är inplanterad av jägare på 1700-talet, så den skulle inte heller ha funnits i Sverige egentligen. Fasanens ursprung är Asien. Nu kan det ju ha varit så att du sett en vanlig fasan men med pigmentfel, så att den haft vissa partier vita, för övrigt naturliga färger. Förkommer ofta hos änder och exempelvis koltrastar.

2020-05-22 09:20:34, Jan Nählinder
Vandrade Skåneleden mellan Glimåkra och Osby, mitt på sträckan såg vi två Kungsfasaner! Är det möjligt, eller finns det andra inhemska fåglar som ser så ut? Vi hann aldrig få fram kameran men de var så vitt jag bedömer det identiska med bifogad bild. Tacksam för kommentar från någon kunnig. /Jan

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Kungsfasan i norra Skåne

Tillbaka till kategorin: Allmänt om fåglar

Fåglar i direktsändning

Brun glada i Lettland
Havsörn
i Lettland
Skäggdopping i Estland
Fiskgjuse i Estland
Större skrikörn i Estland
Svart stork i Estland

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet. E-post till webbansvarig, använd kontaktformuläret.

© 2010-2020 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve