Allmänt om fåglar: Onaturlig fågelspillning?

2020-05-28 13:54:45, Magnus
Någon enstaka gång ser vi en duva i närheten - kanske är denne boven i dramat? Brukar dom spy ut mjölken på detta sätt i st f att ge det till ungarna? När på året brukar dom mata ungarna? Ser inte att det finns några bon eller ungar i närheten. Kanske på taket - hur högt kan dom bygga sina bon?

2020-05-29 07:04:27, Marcus
Jag tänkte lite i dom banorna med. Duvmjölk är väl inte omöjligt, och det är väl tänkbart att det kanske kan spillas lite när ungen matas. Men om det är sådan aktivitet där så bör ni sett något, och dessutom bör det finnas riktig fågelskit efter ungen där också. Duvor kan häcka väldigt högt upp om det behövs.

2020-05-27 16:58:55, Magnus
På vår altan får vi då och då det senaste året stänk av en vätska som påminner om utspädd lättfil, således inte som vanlig fågelspillning. Se bilderna. Vi bor på markplan i ett hus med 7 våningar. Det verkar inte förekomma i närliggande fastigheter. Det kommer med ojämna mellanrum, men ibland flera gånger på en dag. Kan komma på dagtid och på nätterna, på våren och på hösten. Efter någon timme torkar det in och lämnar markering på trägolvet, men den vita vätskan torkar alltså bort. Är detta någon "ovanlig" sort av fågelspillning eller kan det vara något annat? Kanske någon som vet?

2020-05-27 16:59:59, Magnus
Ytterligare en bild!

2020-05-28 10:54:22, steve
Duvor har något mjölkliknande som de matar sina ungar med. Kan vara så att du har duvor i närheten.

2020-05-28 09:23:04, Marcus
Nej, inte ser det ur som någon vanlig fågelspillning inte. Jag kan inte komma på någon art som skulle skita ner så här. Det kan inte vara en retsam granne eller liknande? Ser ju mest ut som kokosmjölk eller något i den stilen.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Onaturlig fågelspillning?

Tillbaka till kategorin: Allmänt om fåglar

Jämför några av våra vanligaste fåglar

Sveriges mesar
Sveriges trastar
Sveriges finkar

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2024 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve