Allmänt om fåglar: Hussvalans bon går sönder.

2020-06-16 19:35:56, Aina
Vi har sen tidigare haft bon under nock vilka suttit där länge. Nu byggdes snabbt under förra veckan nya bon. Ett av dem låg trasigt igår, då det blev riktigt varmt. Idag var två till bon trasiga, varmt och blåsigt. Det verkar inte som att de försöker laga något bo heller. Funderar på om vi kan sätta upp några holkar och hur dessa bör se ut? Även om nån vet orsak till att bona gått sönder? Tycker det känns väldigt konstigt att 3 bon rasade på en par dagar. Inga ägg verkar det ha varit i iallafall.

2020-06-18 06:59:26, Marcus
Tyvärr är det rätt vanligt att svalornas bon åker i marken. Att sätta upp holkar är en jättebra idé. Man kan bygga egna av tex en gammal golvmatta, men enklast är kanske att köpa några gjutna från tex vivara.se. Sätt dom i så fall där svalorna försökt bygga sina bon. Det går bra att sätta dom tätt tillsammans, nästan "vägg i vägg", eftersom hussvalorna är kolonihäckare.

2020-06-20 11:44:18, Aina
Okej, så tråkigt att de ramlar ner lätt, jag har missat det. Beställt några som vi sätter vi upp tätt och hoppas att de vill flytta in. Tack för svar =)

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Hussvalans bon går sönder.

Tillbaka till kategorin: Allmänt om fåglar

Jämför några av våra vanligaste fåglar

Sveriges mesar
Sveriges trastar
Sveriges finkar

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2024 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve