Allmänt om fåglar: Ruggning i November?

2021-12-02 16:25:10, Veronica Nyhammer
Så tråkigt. Är det människor som i sitt oförstånd matar fåglar. Har inte sett det på alla Gräsänder som folk matar med bröd eller påverkas inte änder av brödmatning? Mvh Veronica

2021-12-02 10:59:38, Veronica Nyhammer
Hej Är detta normalt, ruggar den i november?eller är det 'änglavingar'. Den 22 november såg jag en Kanadagås som knallade runt på nyisen Hornborgasjön vid Trandansen. De andra gässen i den lilla flock som fanns (en Grågås bland Kanadagässen) där gick på gräset i närheten och betade. Jag tyckte gåsen som höll till på isen betedde sig konstigt när jag tittade närmare på den såg jag att den hade spretiga vingpennor. Gåsen försökte flyga flera gånger men kom inte många meter lågt över isen. Såg mest ut som en pingvin som vankade runt och viftade på spröten till vingpennor. Hur kommer den här fågeln att klara sig? Mvh Veronica Ps skrev den här tråden först under Fågelobservationer, det var nog fel plats.

2021-12-02 11:26:31, steve
Gåsen har fått vad som kallas änglavingar. Obrukbara vingar som inte utvecklats som de ska. Beror oftast på dålig kost. Den kommer förmodligen att dö.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Ruggning i November?

Tillbaka till kategorin: Allmänt om fåglar

Jämför några av våra vanligaste fåglar

Sveriges mesar
Sveriges trastar
Sveriges finkar

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2024 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve