Fågelobservationer: Sädesärlans beteende

2020-08-03 08:13:31, steve
Det här med att flyga framför bilen och inte vika av förekommer hos flera arter och även hos djur. Harar exempelvis kan reagera på liknande sätt.

2020-08-02 17:11:02, Marcus
Det finns faktiskt ganska mycket att äta efter vägkanter. Flugor, mygg, små fjärilar och spindlar ses ofta på vägar eller vägkanter, och ofta har svartmyrorna sina bon där. När flygmyrorna svärmar blir det ofta fest för alla möjliga fåglar. Sedan så fångar sädesärlor ofta stora trollsländor, vilka också ses jaga flugor över vägarna. Kanske äter dom även alla flygfän som vi bilister kör ihjäl, och som hamnar på vägbanan. Fler småfågelarter kan ses på vägarna, men sädesärlan är nog den som blivit minst skygg, och flyger undan sist.

2020-08-02 13:46:21, Kersti
Jag har i många år undrat över sädesärlans benägenhet att uppehålla sig på vägbanor och att också flyga längs med vägen framför bilen i stället för att flyga undan direkt. Så vitt jag har sett gör ingen annan art så. Inte kan det väl finnas så mycket småkryp att äta på vägen? Någon som vet?

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Sädesärlans beteende

Tillbaka till kategorin: Fågelobservationer

Bygga fågelholkar

Nu till hösten är det lämpligt att snickra ihop fågelholkar inför nästa år.
Här en sida som kan vara till hjälp: Holksidan

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2021 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve