Vinterfågelmatning: Vinterfåglar

2019-10-06 15:04:04, Steve
Hej Marianne! Det kan ju ta ett par veckor innan fåglarna hittar till din matning. Sedan har ju en del redan flyttat (beroende på var i landet du bor). Det kan ju också vara så att de hittar gott om mat i naturen och därför inte kommer till din matning. Men vänta lite till så blir det nog fler och fler.

2019-10-06 10:20:17, Marianne Björklund
Vi har för en vecka sedan börjat mata fåglarna och har hittills inte sett så många småfåglar (Bergfinkar, Grönfinkar, Talgoxe, Nötväcka, gråsvart) samtidigt på automaterna och på marken. Hör det ihop med att de äter upp sig inför flytten söderut?

2019-01-27 11:39:58, Kerstin Nilsson
Hej. I år har vi haft ovanligt ont om fåglar vid fågelbord, talgbollar mm. Bara gulsparvar och koltrastar har det varit gott om. Undrar vad orsaken kan vara? Bor i Skåne

2019-01-30 15:11:26, Marcus
Även jag har dåligt med framförallt mesar i år utanför gävle. Även fast tex talgoxe, blåmes och domherre räknas till stannfåglarna så rör dom på sig en hel del vissa år. Speciellt blåmes men även talgoxe lämnar landet i mycket stora antal vissa år, vilket kan beskådas vid tex falsterbo fågelstation. Det hänger troligen ihop med tillgången på mesarnas naturliga mat, björkfrön mm. Ett år med dåligt med frön kan en stor andel mesar välja att flyga ner till europa under vintern, för att sedan återvända på vårkanten. Det samma gäller när domherrar, korsnäbbar och tallbitar från finland och ryssland får dåligt med sin mat, så kan dom välla in till sverige i stora antal, fast dom annars är stannfåglar.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Vinterfåglar

Tillbaka till kategorin: Vinterfågelmatning

Vinterfågelmatning

Redan nu kan du börja mata dina småfåglar. Varje år försöker vi slå hål på myten om att "Har du en gång börjat mata måste du fortsätta hela vinter". Så är det naturligtvis inte. Avbryt när du själv vill! Fåglarna hittar snabbta andra födokällor.

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2022 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve