Vinterfågelmatning: Blyga domherrar?

2019-11-01 14:09:03, Lena
Hej! Vid vår fågelmatningsplats har vi solrosfrön, hampfrön, jordnötter och talgbollar att bjuda på. Pilfinkar, gråsparvar, talgoxar, grönfinkar, blåmesar och enstaka bergfinkar (tror jag det är) kommer och äter för glatta livet. Domherrarna kommer också men sitter mest i syrenbuskarna, äter från dom och pickar ibland lite frön som fallit på marken men flyger aldrig upp och äter från fågelmatarna. Dom verkar skygga för dom andra fåglarna och flyttar undan om någon annan fågel kommer nära - vad kan det bero på? Är det vanligt att det är så?

2019-11-01 14:50:00, Steve
Jag tror det bara är så att de inte är tillräckligt intresserade. De hittar mat på andra platser. Senare i vinter när det blir svårare för dem att hitta mat så blir de nog mer framfusiga.

2020-01-20 09:14:07, Kent
Har sett en hel del domherrar vid mitt matningsträd men bara honor .. hur kommer det sig ? Finns hanarna i närheten ?

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Blyga domherrar?

Tillbaka till kategorin: Vinterfågelmatning

Vinterfågelmatning

Redan nu kan du börja mata dina småfåglar. Varje år försöker vi slå hål på myten om att "Har du en gång börjat mata måste du fortsätta hela vinter". Så är det naturligtvis inte. Avbryt när du själv vill! Fåglarna hittar snabbta andra födokällor.

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2022 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve