Vinterfågelmatning: Flytt ”vintermatade” talgoxar

2019-11-03 08:16:35, Naemi Köhlin
Hej! Vi har bott i villa i drygt 10 år vintermatat bl a talgoxar. För något halvår sedan flyttade vi 5-6 km till lägenhet. Igår dök det upp talgoxar på en av balkongerna. Kan det vara våra gamla fåglar som letat upp och hittat oss? Mvh naemi

2019-11-03 08:32:01, Steve
Nja...det är nog högst tveksamt att det skulle vara samma talgoxar som dyker upp. Man ska vara medveten om att talgoxar liksom många andra av våra övervintrande fåglar drar ofta runt i landet. Så de talgoxar som man matar på vintern kanske inte alls är samma talgoxar som man ser under sommaren. Själv ringmärkte jag en kull talgoxar som jag hade på min balkong. När kullen försvann på hösten så såg jag dem aldrig mer. Men det kom andra talgoxar som flyttade in i holken våren därefter.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Flytt ”vintermatade” talgoxar

Tillbaka till kategorin: Vinterfågelmatning

Vinterfågelmatning

Redan nu kan du börja mata dina småfåglar. Varje år försöker vi slå hål på myten om att "Har du en gång börjat mata måste du fortsätta hela vinter". Så är det naturligtvis inte. Avbryt när du själv vill! Fåglarna hittar snabbta andra födokällor.

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2022 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve