Vinterfågelmatning: Vinterfågelmatning

2022-10-18 19:23:14, steve
Hej Peter! Nog brukar det vara så att det är lite olika fåglar som kommer fram till en matning vid olika miljöer. Så mata lite både i skogen och i trädgården om du kan. Självklart är det så att rönnbär och andra bär eller frukter som läggs ut på vintern blir populärt hos vissa arter.

2022-10-18 14:34:31, Peter
Inför vintern har jag ett par frågor. Jag har kollat runt lite i min närliggande skog på platser som jag skulle kunna mata fåglar. Kommer det andra sorters fåglar vid matning i skogen än de som vågar sig fram i trädgården? Om jag plockar rönnbär och sparar en bit in på vintern, kan det locka fåglar när jag tar fram dessa för vintermatning? Peter

2021-03-02 08:35:46, Catarina
Hej, Jag har matat fåglarna i en ”träddunge” i Solna under många år och alltid haft många grönfinkar, pilfinkar men även talgoxar,blåmesar, nötväcka och koltrast. Jag har hängt upp automater för frö, nötter och talgbollar. För ca två veckor försvann fåglar som över en natt, jag har inte sett det tidigare och undrar vad som kan ha hänt, kan de ha fått någon sjukdom? Vi har fortfarande några få talgoxar och blåmesar och när det var som kallast även några domherrar. Tacksam för svar!

2021-03-04 10:33:19, Marcus
Var det inte så att "försvinnandet" kom samtidigt som väderomslaget till mildare väder? Fåglarna behöver äta mer när det är kallt, och finns det dessutom snö får dom leta mer efter sin mat. Då blir det mer fart på matningarna än om det är mildare väder och bar mark. Sedan börjar vi närma oss vår och häckning för fåglarna, vilket gör att dom drar vidare för att hitta ett lämpligt revir, och spenderar mer tid åt att hävda revir och skaffa en partner.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Vinterfågelmatning

Tillbaka till kategorin: Vinterfågelmatning

Vinterfågelmatning

Redan nu kan du börja mata dina småfåglar. Varje år försöker vi slå hål på myten om att "Har du en gång börjat mata måste du fortsätta hela vinter". Så är det naturligtvis inte. Avbryt när du själv vill! Fåglarna hittar snabbta andra födokällor.

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2022 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve