Vinterfågelmatning: Vart tog fåglarna vägen?

2014-12-20 09:05:56, Åke
Hej, började mata fåglarna i trädgården för ca 1 månad sedan, hade då mellan 10 och 50 fåglar här åt gången. Gråsparv, Talgoxe, Blåmes, Duvor, Rödhake Fasaner m. m. För ca en vecka sedan har vi ca 1-2 st fåglar om dagen varför? Matar med talgbollar och olika sorters fågelfrö. Började vi för tidigt?

2014-12-20 16:53:09, Steve
Ohh....det finns massor av anledningar till varför antalet besökande fåglar fluktuerar vecka för vecka. Men en sak är säker, det har ingenting med om för tidig matning att göra. Man kan mata fåglarna hela året om man vill. Många av våra s.k. stannfåglar, kan ändå flytta söderut vissa år. Hit hör kungsfåglar, blåmesar, trastar, kråkfåglar med mera. Tillgången på naturlig föda kan göra att många fåglar föredrar detta före fröer och talg. Annars kan grannen ha ett "bättre" fågelbord som de hellre besöker. Kanske har du en katt som skrämmer iväg dina fåglar? Som sagt det kan vara många anledningar till antalet fåglar vid fågelbord. Men för tidig matning är inte anledningen.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Vart tog fåglarna vägen?

Tillbaka till kategorin: Vinterfågelmatning

Bygga fågelholkar

Nu till hösten är det lämpligt att snickra ihop fågelholkar inför nästa år.
Här en sida som kan vara till hjälp: Holksidan

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2021 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve