Vilken fågel?: Ringmärkt fågel, svala?

2019-06-29 22:48:29, Marcus
Just det brunröda under hakan är något som skiljer ladusvalan från andra svalor. Synd att ni inte lyckades läsa ringnumret. Hade kunnat bli ett spännande återfynd. En ringmärkning ger ingenting så länge inte ringen identifieras. Men det är förstås bra att svalan är fri igen.

2019-06-29 17:21:47, Olivia
Jaså? En ladusvala? Den var så smal över kroppen och brunröd under hakan. Men tack, då vet vi:) Ja, det var kul att den var ringmärkt men den blev väldigt stressad av att vara inne så länge så vi tänkte inte på att kolla tyvärr.

2019-06-29 16:05:29, Marcus
Det är en ladusvala. Spännande med ringmärkningen! Det ringmärks många ladusvalor i bla sverige årligen, men återfynden är få. Fick ni ut den? Det hade varit mycket intressant att fånga in den med tex en håv och läsa av ringnumret och adressen, för att sedan släppa ut den. Den kan lika gärna vara ringmärkt i norrbotten som i europa eller sydafrika. Om ni får tag i ringnumret så kontaktar ni naturhistoriska riksmuseet i stockholm. Då vill dom veta det exakta numret, adressen (riksmuseum stockholm på svenska ringar), tid och datum och platsen för fyndet. Du får sedan svar på vart och när den blev märkt.

2019-06-29 15:55:35, Olivia
Vad är detta för fågel? Den är ringmärkt och flög in i vår sommarstuga i Norrland.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Ringmärkt fågel, svala?

Tillbaka till kategorin: Vilken fågel?

Invasion av ovanlig fågel.

Just nu kommer det in flockar med tallbit från norra Ryssland.
Rapportera gärna här om du ser någon. Äter med förkärlek rönnbär. Är oftast helt oskygga.

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet. E-post till webbansvarig, använd kontaktformuläret.

© 2010-2020 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve