Vilken fågel?: Gransångare eller ev lövsångar

2020-05-28 16:48:29, Annelie
Hej igen. Jag ser ju att de är väldigt lika, så det är säkert en gråsparvhona denna också! Jag har en annan fråga: Kan ni rekommendera någon fågelbok med utförliga beskrivningar och bra bilder som är värd att köpa. Jag ser mycket fåglar här omkring och vill inte hela tiden "besvära" er med massa frågor som jag kanske kan få besvarade i en bok. På nätet är det svårt att hitta rätt, tycker jag :). Tack på förhand / Annelie

2020-05-29 06:57:31, Marcus
Lars Svenssons Fågelguiden är nog den bok som flest svenska ornitologer använder sig av. Den behanlar alla europeiska fåglar, plus en hel del andra arter som ibland dyker upp hos oss. Gråsparv är rätt även på nästa bild.

2020-05-28 16:38:28, Annelie
Hej! Tack så jättemycket för denna fantastiska information. Nu ser jag ju att den har en annan form på näbben än t.ex. gransångare. Nu har jag lärt mig något nytt igen, och det tackar jag för :). Då har jag en fråga till, är denna (ny bild) också en sparv?

2020-05-27 15:36:01, Annelie
Hej! Nu behöver jag hjälp igen :) Är denna lilla fågel en gransångare? (Eller någon annan art).. Jag vet inte om tippen på stjärten är mörkare, eller om det bara är en skugga från en gren. I Varberg igår. Tack på förhand / Annelie

2020-05-28 09:17:13, Marcus
Sångarna har tunna pincettliknande näbbar för att plocka bladlöss och annat. Denna har en grov konisk näbb, till för tex frön. Det är en gråsparv, honfärgad.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Gransångare eller ev lövsångar

Tillbaka till kategorin: Vilken fågel?

Fåglar i direktsändning

Brun glada i Lettland
Havsörn
i Lettland
Skäggdopping i Estland
Fiskgjuse i Estland
Större skrikörn i Estland
Svart stork i Estland

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet. E-post till webbansvarig, använd kontaktformuläret.

© 2010-2020 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve