Vilken fågel?: Kråkfåglar

2022-11-06 19:22:42, Ann
Under promenad har vi börjat att mata en kråka som har sitt revir där vi passerar. Varje gång vi kommer, kommer fågeln fram till oss, väldigt nära men vaksam. Vi ger mat och den följer med oss en bit på vägen. Kan en kråka känna igen oss? Den kommer inte ner om andra människor är där. Vi väntar med maten tills alla försvunnit och kråkan sitter på en gren och väntar. I vintras gick vi en annan väg och matade en annan kråka lite då och då. Vi gick samma väg igår o h får då följe med en kråka en lång bit (utan mat). Kan denna kråka känna igen oss 10 mån senare? Mvh A.n

2022-11-07 19:45:50, Steve
Alla kråkfåglar är mycket intelligenta. Korp räknas till världens intelligentaste fågel och kråkan kommer inte långt efter. Så jag är säker på att kråkan känner igen dig.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Kråkfåglar

Tillbaka till kategorin: Vilken fågel?

Vinterfågelmatning

Redan nu kan du börja mata dina småfåglar. Varje år försöker vi slå hål på myten om att "Har du en gång börjat mata måste du fortsätta hela vinter". Så är det naturligtvis inte. Avbryt när du själv vill! Fåglarna hittar snabbta andra födokällor.

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2022 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve