Om sökfunktionen

Vilken fågel såg jag? Vilka fåglar hör hemma i fjällen? Vilka fåglar har grönt och rött i fjäderdräkten? Vilka fåglar brukar visa sig vid fågelbordet? Kanske får du svar här på fageln.se.

Sökfunktionen kan inte användas för att exakt identifiera fågelarter utan försöker bara visa sannolika svar enligt inmatade sökvillkor. Svaren baseras på var arterna normalt observeras och på hur de vanligtvis ser ut. Under flyttperioderna på våren och hösten blir det lite extra "rörigt" i fågelvärlden. Då kan fåglar dyka upp på mer eller mindre oväntade platser. Vissa arter kan dessutom se annorlunda ut än annars tack vare att de ruggar och att ungfåglar inte hunnit få artens typiska dräkt osv. Detta gör att det blir svårare att presentera bra sökresultat när man söker på dessa perioder.

Man måste inte ange alla sökvillkor för att göra en sökning men ju fler villkor man väljer ju färre träffar får man. Anges inget sökvillkor visas en lista på alla arter som är presenterade på fageln.se.

När
Här kan man söka arter som normalt finns i landet vissa månader. Ange även om du vill söka arter som är mest sannolika att upptäcka en viss del av dygnet.

Var
Välj de delar av landet där fågelarten vanligtvis håller till. Man kan också välja miljöer där fågeln oftast visar sig.

Hur
Beskriv hur fågeln ser ut som du söker. Ange en eller flera av fågelns färger och välj storleksalternativet som passar bäst.

Sökresultatet
Om man angett sökvillkor som matchar fåglar som finns beskrivna i systemet kommer de att visas i en lista som är sorterad i bokstavsordning.

Visa en fågel

Jämför några av våra vanligaste fåglar

Sveriges mesar
Sveriges trastar
Sveriges finkar

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2024 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve