Vilken fågel?: Vilken fågel hörde jag?

2022-11-17 20:45:48, Rickard
Hej! Har hört en fågel som sjunger, eller rättare sagt flera, som sitter och sjunger åt varann med åtminstone några hundra meter mellan varje. Befinner mig i Luleå kommun och har hört dem i skogen i skymningen under hela hösten. De sitter högt uppe i träden så har ej fått syn på dem tyvärr men tyckte jag såg en i traststorlek som jag kan förknippa med sången. Har försökt lyssna på alla fågelläten i böcker och på nätet utan framgång... Sången pågår i ca 3-4 sekunder åt gången, är väldigt högt och klart visslande i stigande toner... lite oregelbundet men varje ton är som en egen vissling. Ibland kommer den liksom av sig.. Närmaste fågelsång jag kommer på är storspov men denna drillar inte och är mera stötig i visslingarna.. nästan lite som om man ska försöka härma en apa. Skulle verkligen uppskatta tips på vad det kan vara, tack på förhand :)

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Vilken fågel hörde jag?

Tillbaka till kategorin: Vilken fågel?

Vinterfågelmatning

Redan nu kan du börja mata dina småfåglar. Varje år försöker vi slå hål på myten om att "Har du en gång börjat mata måste du fortsätta hela vinter". Så är det naturligtvis inte. Avbryt när du själv vill! Fåglarna hittar snabbta andra födokällor.

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2022 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve