Vilken fågel?: Vad är detta?

2015-11-01 17:31:33, Åke
Vad är detta för en liten trevlig fågel, fotograferade den söder om Åhus idag.

2015-11-01 20:15:39, robert
Hej! Antar att den exakta platsen är Friseboda? Det är en tajgablåstjärt (hette nyligen bara blåstjärt) . Ungfågel/hona, hannen är betydligt blåare. En ovanlig gäst i Sverige, men som varit S om Åhus i Friseboda ett par dagar. Arten finns huvudsakligen i den ryska taigan, men verkar vara på spridning västerut. 10 par beräknades finnas i landet 2012. Den legendariske ornitologen Erik Rosenberg uppmanade landets ornitologer att söka efter blåstjärten som då inte setts i Sverige "Ornitologer, när i vandren i lavskrikans, tallbitens och videsparvens skogar, lyssnen då ock efter den sibiriska taigans Fågel Blå!" Men 1965 sågs den första fågel i dock i Skåne, Vallåkra. Efter det har fågeln huvudsakligen setts på ostkusten under hösten eller i Norrlands skogar. Hälsar Robert

2015-11-02 09:10:40, Åke
Tack för hjälpen.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Vad är detta?

Tillbaka till kategorin: Vilken fågel?

Vinterfågelmatning

Redan nu kan du börja mata dina småfåglar. Varje år försöker vi slå hål på myten om att "Har du en gång börjat mata måste du fortsätta hela vinter". Så är det naturligtvis inte. Avbryt när du själv vill! Fåglarna hittar snabbta andra födokällor.

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2023 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve